Samenvatting:

Deze korte beschrijving is een extract van de vele gesprekken die wij hebben gevoerd met professionals over leiderschap.

De groeiende behoefte aan menselijk leiderschap is een duidelijke maatschappelijke en zakelijke ontwikkeling. Belangrijke kernthema’s hierbij zijn het bereiken van een evenwichtige v/m balans, diversiteit & inclusie plus de juiste cognitieve en non-cognitieve balans die past bij de huidige en toekomstige organisatiecultuur. De balansverandering tussen harde en zachte prestatiemaatstaven zorgt voor objectief waarneembare betere resultaten.

Menselijk Leiderschap voor een nieuw tijdperk

Gebalanceerde, energieke en betrokken leiders functioneren als sociale en zakelijke richtingaanwijzers binnen hun autonome multidisciplinaire team(s) en zoeken altijd naar oplossingen die wel werken. (“can do”-mentaliteit)

Op een dieper niveau zijn gebalanceerde leiders cultureel, sociaal, emotioneel intens en zakelijk intelligent en blijven bescheiden door regelmatige diepe zelfreflectie.

Evenwichtige menselijke leiders bevorderen op een positieve wijze de onderlinge connecties en zorgen voor (zelf)vertrouwen, hebben hoge verwachtingen en zijn gezond kritisch, bieden zonder enig voorbehoud gepaste ondersteuning, streven naar innovatie en verandering, verhogen het niveau van sociale veiligheid, geëngageerdheid en loyaliteit en nemen verantwoorde risico’s.

Moderne leiders zijn menselijk, gericht op de bevordering van duurzaam welbevinden, en passen een breed palet van doordachte technieken toe om de groep(en) te laten excelleren.
Deze generieke eigenschappen zijn genderneutraal, de ingrediënten voor onderscheidend leiderschap komen vooral door de samensmeltende elementen van het karakter, de persoonlijkheid en het temperament. Belangrijke aanvullende kenmerken zoals moed, geduld, tolerantie (fouten maken hoort erbij cultuur) en gulheid zorgen voor een prettige, sociale en veilige werkomgeving.

Vernieuwende HR-Leiders zoeken nu naar Menselijk Leiderschap

Arbeid verandert, gedreven door innovatieve technologieën, generatiewisselingen en nieuwe manieren van werken. Om deze primaire redenen is het zeer uitdagend de juiste persoon te vinden om de organisatie dagelijks te leiden en tegelijkertijd de toekomst op de lange termijn opnieuw vorm te geven.

Vernieuwende HR-Leiders zoeken gebalanceerde leiders met een mix van zowel mannelijke áls vrouwelijke stijlen (hoofd, hart en handen) en die zich laten leiden door rede en gevoelens.
Ze zoeken leiders met een gematigd alfagehalte, die eerlijk en inspirerend zijn en een visie op de toekomst hebben.

Onbewuste vooringenomenheid

Mannen en vrouwen zouden gelijk moeten zijn, maar van vrouwelijke leiders hebben we in onze westerse maatschappij (onbewust) toch andere verwachtingen dan van mannelijke.
Deze onbewuste vooringenomenheid heeft sterke invloed op discussies, oordelen en besluitvormingsprocessen. Helaas ook bij het selecteren van de juiste leider(s)! Het nadelige effect is: chronische onderbenutting van beschikbare en kansrijke professionals met kennis en talent.

Het (h)erkennen en neutraliseren van deze onbewuste vooringenomenheid zorgt voor gelijkheid en meer kwalitatieve beschikbaarheid binnen de kandidatenpool van denkers met inspirerende ideeën en doeners met richtinggevende initiatieven.

Floreren doe je samen

Leiderschap is samen met anderen een toekomstvisie creëren, relaties onderhouden en samenwerking organiseren om gezamenlijk een toekomst vorm te geven. Menselijk Leiderschap weet altijd de juiste snaar te raken met behulp van positieve emoties en oprechte aandacht, de belangrijke elementen van mentale gezondheid, en laat anderen floreren.

Enkel met het hart kan men helder zien. Wat essentieel is, is voor het oog onzichtbaar.

(Antoine de Saint-Exupery, 1900-1944)

Nieuwsgierig geworden na het lezen van dit artikel? Vraag ons gerust om onze kennis en ervaringen met je te delen!
Wil jij graag uitzoeken hoe bij jou verbetering te realiseren is? We beantwoorden jouw vragen graag.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Positieve emoties en aandacht zijn basisvoorwaarden om te floreren, iedereen kan het leren!

2021 – Team Uljée Business Services