Samenvatting: een krachtige presentatie inspireert, geeft vertrouwen en zorgt voor een onderscheidende indruk.

Je boodschap duidelijk en overtuigend overbrengen op basis van goede argumenten en pragmatische presentatiestructuren is cruciaal in een competitieve omgeving. Een goed verhaal boeit, prikkelt en zit boordevol inspiratie.

Aandacht is het nieuwe goud!

Aandacht is tegenwoordig moeilijk om vast te houden. Alleen sprekers met humor, empathie, messcherpe argumenten en verbeeldende verhalen trekken de aandacht vanaf de eerste seconde en raken deze niet meer kwijt.

Voor een boeiende presentatie is creativiteit, zelfvertrouwen, levendigheid, bevlogenheid, sociale souplesse, gepaste humor en kennis van pragmatische presentatiestructuren nodig. Goede sprekers zijn creatief, kunnen snel improviseren en kunnen prima overweg met beklemmende stiltes.
Ze zorgen voor aandacht, betrokkenheid, inhoud en impact!

In onze drukke westerse samenleving is echt contact maken met jouw publiek een echte uitdaging.
Veel mensen zijn super gehaast en bezitten een apengeest, zonder een boeiend, spannend of aangrijpend verhaal is de emotionele verbinding minimaal.

Zonder actie gebeurt er niets!

Kennis, vaardigheid, motivatie, moed en lef zijn eigenschappen die ook noodzakelijk zijn om succesvol je boodschap over te brengen op jouw publiek. Deze eigenschappen heb je nodig omdat een gemiddeld persoon een aandachtboog heeft van 3 tot 5 minuten. Als er binnen die tijd niets ‘spannends’ gebeurd, gaan onze hersenen in de ruststand om energie te sparen.

Door het toepassen van diverse activerende werk & presentatievormen wordt elke presentatie ontwapenend en confronterend met impact! Door het bewust regisseren van diverse spanningsbogen & ontspanningsbogen in de verhaallijn blijft jouw publiek actief betrokken

Onderscheidend, boeiend en vloeiend presenteren met humor!

Om gênante situaties te voorkomen is het noodzakelijk om jouw prestatie op het niveau van sprezzatura, de schijn van moeiteloosheid, te brengen.

Een goede voorbereiding en actief oefenen is een essentieel onderdeel om het niveau van sprezzatura te bereiken. Repeteren met een hoge frequentie, actief hardop oefenen en bijschaven van het inhoudelijke verhaal is de basis van een natuurlijke en vloeiende presentatie, speels, scherp en met humor. Na een goede voorbereiding & actieve oefenfase is het raadzaam om te testen hoe een beperkt gemêleerd publiek zal regeren op jouw inhoudelijke presentatie. Dit testen, ook wel try-outen genoemd, is zeer waardevol voor het inschatten van de totale beleving.

Lachen, je wordt er vrolijker en positiever van!

Luchtige en passende humor is essentieel in elke presentatie, want lachen bevordert het contact tussen mensen. Passende humor komt altijd door de bloostest, ontspant, verhoogt de sfeer en opent de geesten. Onderscheidende presentaties met passende humor zijn plezierig, concreet en leerzaam!

Je vergroot je emotionele en rationele impact door je persoonlijkheid optimaal in te zetten!

Voor meer informatie over dit onderwerp klik hier.

Wil jij graag uitzoeken hoe bij jou verbetering te realiseren is? We beantwoorden jouw vragen graag.

Maak nu een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Presenteren, profileren en excelleren, iedereen kan het leren!

2020 – Team Uljée Business Services